Artıox Teknoloji Yazılım AŞ

Binance Banner

Artiox Hakkında

Mustafa Kemal Mahallesi Bilişim İnovasyon Merkezi ODTÜ Teknokent 280, D:G, 06510 Çankaya/Ankara

Firma Açıklaması

Artiox nedir ?

Artiox, değerli sanat eserlerini eksper onaylı ve sigortalı bir şekilde blockchain teknolojisiyle tokenize ederek kullanıcılara arz eden ve bu sayede kullanıcıların bu sanat eserlerine diledikleri miktarlarda yatırım yapabilmelerini sağlayarak sanat yatırımlarını daha erişilebilir ve demokratik hale getiren yeni nesil bir sanat yatırım platformdur.

Neden Artiox?

Sanat eseri yatırımcılığı, alternatif yatırım seçenekleri arasında oldukça düşük risk taşıyan bir yatırım türü olarak öne çıkmaktadır. Diğer yatırım sınıflarıyla düşük korelasyona sahip olan sanat yatırımı, bu yönüyle ekonomik kriz dönemlerinde dahi istikrarını koruma potansiyeline sahiptir. Ek olarak son dönemde geleneksel yatırım araçlarının beklenen getirileri sunmaması da yatırımcıları sanat alanına yönlendiren önemli bir faktördür. Artiox, sanat yatırımı süreçlerini finans teknolojisi alanındaki yeniliklerle birleştirerek daha pratik ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor. Bu yaklaşımla, giriş sermayesi bariyeri, saklama maliyeti ve orijinallik endişesi olmadan yatırımcıların hızlı ve güvenli bir şekilde sanat yatırımı yapabilmelerini sağlar.

Eserler nerede tutuluyor?

Artiox’ta listelenen eserler fiziksel durumlarının korunması için sanat eserlerini muhafaza etmek üzere tasarlanmış güvenli depolarda saklanır.

Varlığa dayalı token nedir?

Varlığa dayalı token(asset-backed tokens), fiziksel bir varlığın dijital temsilidir. Bu varlık, sanat eseri, gayrimenkul, hisse senedi, emtia veya başka herhangi bir fiziksel varlık olabilir. Varlığa dayalı tokenler, blok zinciri teknolojisi kullanılarak oluşturulur. Bu, tokenlerin güvenli ve şeffaf bir şekilde saklanmasına, transfer edilmesine veya temsil ettiği fiziksel varlığa paydaş olunabilmesine olanak tanır.

Varlığa dayalı tokenler (asset-backed tokens), gerçek dünya varlıklarını kripto para veya dijital varlık dünyasında entegre eden araçlardır. Bölünebilirlik ve şeffaflık gibi çeşitli faydalar sunmakla birlikte fiziksel varlıklara yatırım yapmayı sağladıkları için daha güvenilirlerdir.

Artiox müzayededen aldığım eserin orijinalliğinden nasıl emin olabilirim?

Artiox’ta arz edilen eserlerin orjinallikleri bağımsız eksperler tarafından onaylanmıştır. Eksper raporlarını kolay-al sat sayfasının solundaki panelde görebilirsiniz.

Eserler sigortalı mı?

Artiox tarafından tokenize edilen eserlerin tamamı genel satışa çıkmadan önce  alanında uzman eksperler tarafından belirlenen değeri üzerinden sigortalanır.

Artiox’taki eserlerin fiyatları nasıl belirlenir?

Artiox’ta listelenen ve müzayedeye çıkan eserlerin fiyatları bağımsız eksperler tarafından tür, sanatçının bilinirliği, eserin durumu, özgünlüğü ve piyasa rayici gibi faktörler göz önünde bulundurularak belirlenir.

İletişim
Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE