Binance Banner
  1. Haberler
  2. Bitcoin
  3. Bitcoin Madencileri Yarılanma ve Artan Maliyetler

Bitcoin Madencileri Yarılanma ve Artan Maliyetler

featured
Bitcoin Madenciliğin zorluğu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madencileri, Bitcoin ağının Nisan ayındaki yarılanması ve artan elektrik maliyetleri sonrasında kârlılık sorunlarıyla boğuşuyor. JPMorgan’ın yakın tarihli bir raporu, madencilik ödüllerini 210.000 blok başına 6,25 BTC’den 3,125 BTC‘ye düşüren ve madenciler için daha düşük marjlara ve kârlılığa yol açan yarılanma olayının etkisini vurguluyor.

2023’ün ikinci çeyreği, madencilerin dördüncü Bitcoin yarılanma olayına uyum sağlamasıyla özellikle zordu. Analistler Reginald Smith ve Charles Pearce, yarılanmanın günlük çıkarılan coin sayısını yarıya indirdiğini ve günlük gelir fırsatlarını önemli ölçüde azalttığını belirtti. Bu, sektör genelinde daha düşük marjlara ve karlılığa yol açtı.

Riot Platforms ve CleanSpark gibi nakit zengini madenciler, yakın vadeli hashrate ve güç boru hattını artırmak için anahtar teslimi tesisleri olan diğer madencileri satın alarak yanıt verdi. Buna karşılık, IREN ve Cipher gibi sermayesi kısıtlı madenciler, daha az acil sermaye gerektiren yeşil alan fırsatlarını güvence altına almaya odaklandı.

JPMorgan’ın raporu, Q2’de toplu olarak 5.854 BTC çıkaran ve bir önceki çeyreğe göre %28 düşüş gösteren beş halka açık Bitcoin madencisini kapsıyor. Marathon Digital Holdings, 2.056 BTC çıkararak liderliği ele geçirdi. CleanSpark, Q2 sırasında sermaye harcamalarına 231 milyon dolar yatırım yaparak pazar payı kazandı ve kapsanan madenciler arasında toplam Q2 gelirlerinin yaklaşık %27’sini elde etti.

Sektörün artan taleplerine ayak uydurmak için beş madenci yaklaşık 1,2 milyar dolarlık hisse senedi ihraç etti. Yarılanmadan sonra bazı madenciler hesaplama gücünü BTC madenciliğinden yapay zeka uygulamalarına yeniden tahsis ediyor. Örneğin, Hive Digital Technologies Ltd. AI hizmetlerine çeşitlendikten sonra 2024’ün 2. çeyreğinde satışlarında %36’lık bir artış gördü. Bu arada, Bitdeer Technologies Group gelişmiş ekipmanlarla BTC madenciliğine iki katına çıkıyor.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE