Binance Banner
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bitay Kripto Para Borsasında Para Çekme Sorunları ve İflas İddiaları

Bitay Kripto Para Borsasında Para Çekme Sorunları ve İflas İddiaları

featured
Bitay kripto para borsası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Türkiye’nin önde gelen kripto para borsalarından Bitay, kullanıcılarının ciddi mağduriyetler yaşadığı iddialarıyla gündeme geldi. Bitay kullanıcıları, aylardır paralarını çekemediklerini, müşteri hizmetlerine ulaşamadıklarını ve taleplerine yanıt alamadıklarını belirtiyor. Bu durum, borsa hakkında iflas ettiği veya finansal zorluklar yaşadığı yönünde spekülasyonlara neden oldu.

Para Çekme Sorunları

Birçok kullanıcı, Bitay üzerinden gerçekleştirdikleri para çekme işlemlerinin haftalar hatta aylar boyunca onaylanmadığını bildiriyor. Çeşitli platformlarda paylaşılan şikayetlerde, kullanıcıların büyük miktarlarda para çekim taleplerine yanıt alamadıkları ve müşteri hizmetlerine ulaşamadıkları sıkça dile getiriliyor. Bu durum, kullanıcıların ciddi kaygılar yaşamasına neden oluyor ve borsaya olan güveni sarsıyor.

İflas İddiaları ve Bitay’ın Durumu

Bitay’ın iflas ettiği veya finansal zorluklar yaşadığına dair net bir bilgi bulunmamakla birlikte, kullanıcıların yaşadığı para çekme sorunları bu tür iddiaları güçlendiriyor. Özellikle, bazı kullanıcıların aylarca paralarını çekememeleri ve borsadan bir açıklama alamamaları, bu spekülasyonları körüklüyor. Şu ana kadar Bitay’dan gelen açıklamalar ise sorunların teknik aksaklıklar ve altyapı çalışmaları nedeniyle yaşandığı yönünde, ancak bu açıklamalar kullanıcıları tatmin etmekte yetersiz kalıyor.

Hukuki Adımlar ve Kullanıcılar İçin Tavsiyeler

Bu tür sorunlar yaşayan kullanıcılar, durumu resmi mercilere bildirme yoluna gidiyor. Pek çok kullanıcı, durumu CİMER’e ve MASAK’a şikayet ettiğini belirtiyor. Uzmanlar, bu tür durumlarla karşılaşan kullanıcıların, iletişim kayıtlarını saklamalarını ve resmi başvurularını yapmalarını öneriyor. Ayrıca, hukuki yollara başvurmanın ve benzer sorunlar yaşayan diğer kullanıcılarla dayanışma içinde olmanın da önemli olduğu belirtiliyor.

Bitay Para Çekme Sorunları ile ilgili Kaynaklar

İnternet üzerinde mağdur olan kullanıcıların farklı alanlarda seslerini duyurduğunu görebiliyoruz. Bitay resmi açıklama yapmamış olsada bile, geçtiğimiz aylarda sadece Instagram ve Telegram üzerinden Temmuz ayında çalışmaların biteceği yönünde bir açıklaması vardı. Lakin mevcut çalışmalar 2024 yılı boyunca devam ettiğini unutmamak gerekiyor. Ayrıca henüz Bitay borsası SPK‘nın faaliyet listesinde yer alamadığını görebiliyoruz.

Güncel Faaliyette Bulunanlar Listesi (SPK)

Aldığımız diğer haber kaynaklarına göre; Bitay borsasının zaman kazandığı yönünde açıklamalar yaptığı ve halen geçen süre zarfında net olarak ne zaman insanların paralarını alabileceğine dahil açıklamalar yapmaktan kaçtığını tespit ettik. Kullanıcılar Türk Lirası çekme işlemlerini yapamadıkları gibi, herhangi bir kripto cüzdanlarına varlıklarınıda transfer edemiyorlar. İşlem yapmak istediklerinde onay kısmında bekliyor.

Mevcut durumla ilgili Bitay borsasının mağdur olan kullanıcıların seslerini çıkarttıkları platform var kanyakları.

Bitay Mağdurları Telegram Topluluğu
Bitay Hakkında Şikayet Var Profili
Bitay CoinMarketCap Verileri
Haber Kaynak Gazete Duvar
Haber Kaynak Crypto Turkey
Kaynak Haber Kripto Hukukcu
Kaynak X Yargıc Kripto

Bununla birlikte, Mağdurların toplandığı gruptan elde ettiğimiz bilgiler ile şunlara sahip olduk. Yakın tarihte önemli bir kripto haber sitesinin yayın yöneticisi Bitay hakkında haber yapmadan önce Bitay yetkililerinden Ece Seçkin Yamanca ile röportaj tarzı toplantı yapıyorlar. Toplantı sonrası haber sitesinin yayın yöneticisinin Bitay Telegram topluluğuna geri bildirim olarak paylaştığı metni size olduğu gibi aktarıyoruz.

Herkese selam.

Evet bugün bir görüşme gerçekleştirdik. Yatırım aldıklarını ve SPK’ya başvurduklarını (başvuru belgesini göstererek) söylediler. Altyapı değişimi nedeniyle bazı mağduriyetlerin yaşandığını ancak bunun da geçici olduğunu söylediler. Paraların ne zaman ödeneceğine dair net bir bilgi vermekten kaçındılar. Mağdurların borsayla iletişim kurmaya çalıştığı ancak dönüş alamadıklarını sorduğumda bu, tamamen yalanlandı. Telegram’da engellenen varsa hakaret/küfür edilmiştir dendi. Müşteri fonlarıyla oynadınız mı sorusuna, aldıkları yatırımın borsadaki müşteri fonlarının 20-30 katı büyüklükte olduğunu ve buna zaten ihtiyaçları olmadığı söylendi. 1 milyon kullanıcısı olan bir borsayı 150 kişinin dedikleriyle ihtam edemezsiniz dendi. Gergin bir röportajdı. Kısacası, aldıkları yatırımla 100 milyon dolar değerlemeye ulaştıklarını ve altyapı çalışmalarının bitmesini beklediklerini söylediller. Üstü kapalı ve açık açık dava açma tehdidinde bulundular. Dolayısıyla yazıyı yayınlamak için benim de hukuk departmanıyla konuşmam gerekiyor. Gelişmeler kısaca böyle.

Normal şartlar ilgili medya sitenin yöneticisi haberi hazırlamak ve paylaşmak için kendi hukuk biriminden tehdit edildikleri için onay beklediğini daha sonra topluluktan paylaşarak kullanıcıları bilgilendirdi.

Herkese merhaba, bir açıklama yapmak farz oldu. Sesinizi duyurmak ve haberinizi yapmak çok istiyorum. Hepinizin haberi beklediğini de biliyorum. Ancak elimde olmayan sebepler yüzünden hukuk departmanından onay bekliyorum ve maalesef oradan cevap almak bazen uzun sürebiliyor. İşleri hızlandırmak için elimden geleni yapıyorum. Bilginize.

Diğer aldığımız bilgiler ile; Bitayın Hukuk danışmanı olarak kendini tanıtan ve bu tarz olaylarda devreye giren Ece Seçkin Yamanca başka bir medya sorumlusuna Haziran ayında yaptıkları görüşmede Temmuz ayının ortasında tüm çalışmaların biteceğini ve hiç bir mağdurun kalmayacağı belirterek yaptıkları altyapı çalışmasının BitGo cüzdanları ile ilgili olduğunu söylediğini öğrendik. Bunla ilgili haber kaynaklarımızda ilgili konu geçmekte.

Peki Temmuz ayında ne oldu? Temmuz ayında, kullanıcıların Show TV ulaşması ile haber yapılmasını istediler; Show TV yaptığı görüşmeler sonrası haber öncesi Bitay ile iletişime geçtiklerini ve onların ise aldıkları cevap Temmuz ortası değil, Temmuz sonu olduğu şeklinde geri bildirim aldıktan sonra haber yapmadılar.

Temmuz ortasından Temmuz sonuna gün verildi; Bu tarih her ay bu şekilde ilerliyor ve yaklaşık 9 aydır kullanıcılar paralarını istedikleri gibi çekemiyorlar. Gelelim BitGo altyapı konusuna; ilgili medya yöneticisi ile yaptığımız görüşme ve onlarında beyanları/haberleri ile BitGo ile bir işbirliğinin Bitayın olmadığını ve tamamen oyalama yalan bir bilgi olduğunu söylediler. Bunu BitGo şirketi ile iletişime geçip, Bitay ile ilgili bağlantıların olmadığını söyledikleri için, Ece hanımın BitGo altyapısına geçiyoruz beyanı yalan olmuş oluyor.

Bitay Kullanıcıları için son durum nedir

Kullanıcılar geçen süre zarfında Para çekmek istedikleri zaman çekemiyorlar, son durum bu! Ayrıca yüksek varlığı olan kullanıcıların çekim talepleri için, Bitay müşteri hizmetleri çekim emrinizi iptal edip hızlı para almak istiyorsanız parçaya bölerek rakamları küçültük şeklinde önerisi oluyor.

Bitay müşteri hizmetlerinin demek istediği şu; Sen 100 bin TL paranı çekmek istiyorsun, biz bunu sana veremiyoruz, hızlı paranı çekmek istiyorsan çekim emrini iptal et, sonra bu emri parçaya böl! hatta 250 TL 250 TL 500 TL 500 TL yap! biz o emirlerinin arasında sana en düşük olanı ödeyelim “ki” arada para vermiyorlar demesinler….

Aslında Türkçe özeti bu sevgili okuyucularımız. Bununla ilgili gerekli tüm kanıt ve kullanıcı beyanları bizlerde kayıtlı.

Olayın en büyük sorunu ise; Devletin yetkili mecraları henüz bunla ilgili bir adım atmaması. Bitay hakkında 2021 yıllarında yine aynı problemleri yaşadığını ve insanların mağdur olduğunu aynı zamanda Milliyet gibi önemli haber sitelerinin Bitay çöktü mü? şeklinde haberleri olmuştu. onlardan bir tanesinin kaynağını buraya ekliyoruz.

Kaynak Milliyet
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE