Binance Banner
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Bitay Kripto Para Borsası Hakkında Yeni İddialar

Bitay Kripto Para Borsası Hakkında Yeni İddialar

featured
Bitay borsasında mağduriyet
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye yerli kripto para borsası olan Bitay ile ilgili yaşanan aylarca mağduriyet ile ilgili haberimizi sizlere sunmuştuk. Mevcut mağduriyet devam etmekle birlikte yeni iddialar ortaya atıldı.

Yaşanan mağduriyet ile Bitay kullanıcıları Türk Lirası çekme işlemi yapamadığı gibi, kripto varlık transferi yapamıyor. Bunun nedeni ise; Bitay borsası altyapı çalışması yaptıklarını belirttiklerini ve yaklaşık 9 aydır belki daha fazla bu şekilde kullanıcıların taleplerine yanıt veremediklerini görüyoruz.

Aynı şekilde bitay borsası geçmişte Temmuz ortası çalışmaların biteceğini söylemişti, daha sonra bu tarih Temmuz sonu oldu. Daha sonra Ağustos ayı oldu derken Eylül ayına giriş yaptık. Hatta konuyla ilgili, Türkiye’de faaliyet gösteren en önemli kripto haber sitelerinden Coinkolik haber sitesinin yayın yöneticisi olan Alp, Bitay ile yaptığı görüşmede olumlu sonuç alamadığını hatta grupta kullanıcılara paylaştığı bilgide, tehdit dahil edildiklerini söyledi. İlgili haber sitesi Bitay hakkında henüz haber paylaşmadı, paylaşmama sebebi hukuki yaptırıma takıldığını yetkili Alp kendisi bizzat Bitay Türkiye Mağdurlar topluluğunda bilgi olarak paylaşmıştı.

Bitay ile ilgili yeni iddialar

Kullanıcıların mağduriyetlerini dile geitmresi için, çeşitli alternatif şikayet platformlarında paylaşım yapıyorlar. Bunun bazıları Kripto Şikayet sayfası ve en önemlisi şikayet var sitesi.

Şikayet Var sitesinde Bitay hakkında ilginç bir durum yaşandı. Mağdurların tanımadıkları ve ilgili şikayetler içerisinde yeni şikayetlerin açılıp teşekkür mesajları ile Bitay profilinin olumlu olarak öne çıktığını ve bunun sahte olduğunu söylemekte.

Ekibimizle yaptığımız araştırma sonrasında Şikayet var sitesinde Bitay hakkında yeni şikayet oluşturup hemen teşekkür mesajları paylaşan kullanıcıların profillerini araştırdık. Bu araştırma sonrasında ilginç şeyler gördük. Bunların bazıları profillerin resimleri sahte olduğunu gördük.

İşte sırasıyla tespit ettiğimiz bazı profiller.

İlgili Tuğba kullanıcısı yeni tarihli şikayet oluşturup sonrasında problemin çözüldüğünü söylemekte. Hızlı bir şekilde talep açılıp çözüm neticesi alan kullanıcı dikkat çekme. Öncesinde haftalardır aylardır çözüm bekleyen şikayetlerin, aylardır parasını alamayan kullanıcıları düşündüğümüz zaman biraz tutarsızlık görülüyor.

Bitay şikayet var Tuğba profili

Şimdi profili incelediğimiz zaman profil resminin sahte olduğunu ve yabancı bir kişinin profil resmi olduğunu görmekteyiz. Orjinal profil resmine sahip olan Lena Andre kullanıcısı. Bir kullanıcısı neden kendine ait olmayan ve başkasına ait olan resmi kullanır ? Genelde sahte profil ve profil içerisinde resim ile olumlu imaj çizmek için yapıldığından ilgili iddiaları güçlendirmekte.

Devam ediyoruz, diğer bir paylaşım ise. Bir diğer Paylaşım ise Ayşe kısmına ait. Aynı şekilde eski şikayetler dururken yeni şikayet açıp hemen çözüm alması dikkat çekiyor. Bu profilde yer alan resimde aynı şekilde kendisine ait değil başka yerden alıntı bir profil resmi.

Şimdi profili incelediğimiz zaman profil resminin sahte olduğunu görebilirsiniz. Resim bir kitap kapağının görseli.

Devam ediyoruz. Bir diğer paylaşım ise Emre kişisine ait ve aynı şekilde yine aynı tarihlerde şikayet oluşturup aynı tarihlerde şikayetini çözümlendi olarak işaretliyor. Tarih ve saate baktığımızda sabah 5 sularında görülüyor. Diğer şikayete çözüm cevabı veren profillerin yine bu saatlerde olduğunu görebiliyorsunuz. İlginç olan 9 aydır parasını almayna reel kullanıcılar paralarını alamaz iken, sahte profil resimlerine ait hesaplar Bitay markasına şikayet oluşturup aynı şekilde çözüm aldığını belirtiyor ve sabah 5 sularında yapıyor.

Gelelim Emre hesabının sahte profil resmine. Bu resmin orjinal sahibi X hesabında yabancı bir kişiye ait. Bir kullanıcı profil resmi kullanmak istiyorsa neden yabancı bir kişinin kendisine ait olmayan resmi kullanıyor? Profil resmi kullanmak zorunlu olmadığı halde sanırım resimlerle olumlu yönde profilleri güçlendirme cabasına girildiğini düşünebiliriz.

genel olarak iddialar bu şekilde. Bitay halen kullanıcıların parasını ödemiyor. Yakın zamanda yatırım aldıklarını açıklayan Bitay henüz kullanıcıların kendilerine ait olan paraları ne zaman vereceğini açıklamadı. Şirketin resmi sitesinde yıllardır resmi bir açıklama yok. Bitay sosyal medya hesaplarında paylaşılan gönderilerde yorumlar tamamen kapalı. Bir borsa paylaşımlarını neden yorumlara kapatır?

Bitay borsasında bir problem yok ise, Borsa neden bu şekilde hareket ediyor ? Bitay borsası kullanıcıların parasını neden veremiyor ? Bitay borsası paraları ödemek için kullanıcılara sürekli yakında yakında diyerek aylardır neden zaman kazanmaya çalışıyor?

Son gelişmelerde Bitay Şikayet var profilinde mevcut şüpheli kullanıcı paylaşımları acaba Bitay tarafından göz boyamak için yapılıyor olabilir mi? İnsanların akıllarında yer alan sorular devam ederken Bitay tarafından resmi sitelerinde paylaşılmış bir haber henüz yok.

Bitay kullanıcıların paralarını geri alabilecek mi? yoksa Bitay borsası geçmişte Thodex, Sistemkoin gibi insanları mağdur edip işleyen süreç daha mı kötü olacak? hep birlikte zamanla göreceğiz.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE