Binance Banner
  1. Haberler
  2. Teknik Analiz
  3. Bitcoin: 21 Ağustos Gündemi

Bitcoin: 21 Ağustos Gündemi

featured
Güncel Bitcoin Gündemi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ile ilgili en önemli gelişmeleri derlediğimiz Bitcoin Gündemi 14-21 Ağustos haftasının konuları. Her hafta yayınlanan Bitcoin Gündemimiz ile güncel kripto gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Her şeye Rağmen: Bitcoin

Yılın ikinci çeyreği kapanırken, kurumsal yatırımcıların Spot Bitcoin ETF yatırımlarının korunduğu görüldü. Global belirsizlikler artmasına rağmen, yatırımcıların Bitcoin iştahı sürüyor. İkinci çeyrek verilerine göre, kurumsal yatırımcıların %44’ü yatırımlarını arttırırken, %22’si stabil kaldı ve %21’i ise kısmi satış yapmayı tercih etti. %13’lük bir kısım ise piyasadan tamamen çekildi. Genel olarak yatırım iştahının halen yüksek olduğu ve genel trend beklentilerinde bir değişiklik yaşanmadığı söylenebilir.

Her şeye Rağmen Bitcoin

Bitcoin

Geçtiğimiz hafta, ABD’ye ait kripto para cüzdanından 10.000 Bitcoin bir kripto para borsasına transfer edildi. İddialara göre, Bitcoin’lerin daha önce Silkroad operasyonundan ele geçirilen yaklaşık 2 milyar dolar değerindeki Bitcoin varlıklarından olduğu tahmin ediliyor. ABD’nin kripto para cüzdanında halen 12.5 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunuyor.

İlgili içerik
thumbnail
Kripto Hakkında Rehber
Haberi görüntüle

Manifesto

Bitcoin ve kripto para açılımı konusunda ABD’deki seçimler yaklaşırken, Trump’ın hamlesine karşılık verme amacıyla demokratların da kripto para sektörüne el uzattığı görülmüştü. Seçim öncesinde açıklanan manifestolarda ise cumhuriyetçiler kripto paralarla ilgili politikalarını manifestoya eklerken, demokratlar eklemeyi tercih etmedi. 

Bitcoin için Geliştirme

Bitcoin açık kaynak kodlu bir yapıya sahip olması nedeniyle isteyen herkesin üzerinde geliştirme yaparak, topluluk onayına sunabileceği bir esnekliğe sahiptir. Son geliştirmeler arasında ise bloklara eklenecek işlemlerin bekletildiği ‘Bitcoin Mempool’ üzerinden yapılan manipülasyonu engellemek için işlemlere anonimlik kazandırılmasıyla birlikte, Bitcoin virtual machine girişiminin geliştirildiği ikinci versiyonun piyasaya sürülmesi yer aldı.

Bitcoin Gündemi: Son günlerde Bitcoin, küresel finans piyasalarında dalgalanmalara neden olan çeşitli gelişmelerle gündeme oturdu. Özellikle ABD Merkez Bankası (FED) ve diğer büyük merkez bankalarının faiz politikaları, Bitcoin’in fiyat hareketlerinde önemli rol oynuyor. Ayrıca, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisi artarken, blockchain teknolojisinde yaşanan yenilikler de Bitcoin’in geleceği için umut verici sinyaller veriyor. Bunun yanı sıra, dünya genelinde düzenleyici kurumların kripto para piyasalarına yönelik artan denetimleri de Bitcoin gündeminin sıcak konuları arasında yer alıyor.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE