Binance Banner
  1. Haberler
  2. Teknik Analiz
  3. Bitcoin 60.000 Doların Üzerine Çıktı, Teknik Göstergeler Uyum Sağlarken Potansiyel Bir Çıkış Gözleniyor

Bitcoin 60.000 Doların Üzerine Çıktı, Teknik Göstergeler Uyum Sağlarken Potansiyel Bir Çıkış Gözleniyor

featured
Bitcoin Göstergeleri
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BTC’nin fiyatı, son 24 saatte %4,3’lük bir artışı yansıtan 61.009,87 dolara yükseldi. Para birimi şu anda piyasa değeri açısından bir önceki güne göre 1,2 trilyon dolara yükselerek ilk sırada yer alıyor. Bu da yüksek yatırımcı ilgisini ve mükemmel piyasa katılımını gösteriyor.

Bir günlük grafik, Bitcoin’in fiyatlarının istikrarlı bir şekilde tırmanmasıyla olumlu bir eğilimi temsil ediyor. 58.460 dolarlık düşük bir fiyattan başlayan coin, bir miktar oynaklık yaşadı, ancak nihayetinde 60.000 dolarlık işareti aşarak 61.009,87 dolardan kapanan bir ivme kazandı.

  • Bitcoin’in fiyatı %4,3 artışla 61.009,87 dolara yükseldi ve bu da yatırımcıların güveninin güçlü olduğunu gösteriyor.
  • Teknik işaretler Bitcoin’in 65.000 doların üzerine çıkabileceğini ve faydalı bir koşuyu tetikleyebileceğini gösteriyor.
  • Satış uzmanları, olası bir çıkış için önemli seviyelerin test edildiği Bitcoin’in bir sonraki hamlesini yakından izliyor.

Bu fiyat hareketi, yatırımcılar arasında artan güvenin açık bir göstergesidir, zira Bitcoin’in hakimiyeti, genel kripto pazarında %56,1’lik bir paya sahip olmasıyla sektörde güçlü bir dayanak olmaya devam etmektedir. Ek olarak, Ethereum %15’lik bir hakimiyete sahiptir ve bu da Bitcoin’in lider konumunu daha da vurgulamaktadır. Tüm kripto işinin piyasa sermayesi artık 2,15 trilyon dolara ulaştığından, Bitcoin’in performansı genel ekonomi duygusunu yönlendirmede önemlidir.

Bitcoin’in Fiyat Modeli, Teknik Göstergelerin Uyum Sağlamasıyla Potansiyel Bir Çıkışa İşaret Ediyor

Teknik analiz açısından, Bitcoin grafiğindeki simetrik üçgen yapısı olası bir kopuşa işaret eden kritik bir formata işaret ediyor. X, A, B, , C ve D olarak etiketlenen noktalarla işaretlenmiş olup, bunlar aynı zamanda önemli destek ve direnç seviyelerini de vurgulamıştır.

Fiyat şu anda 60.913 dolar civarında seyrediyor ve gün için %2,38’lik bir artış gösteriyor. Genellikle zirveye yaklaştığı bir kopuştan önceki konsolidasyon dönemiyle ilişkilendirilen simetrik desen, Bitcoin 65.000 dolar civarındaki kritik direnç seviyesine yaklaşırken, yatırımcılar fiyatı daha da yukarı taşıyabilecek olası bir hareketi yakından izliyordu.

İyi bir örnek, analist @QuintenFrancois’in X platformunda Bitcoin’in zirveler ve daha yüksek direnç noktalarıyla potansiyel çıkışlarla karşı karşıya olduğunu yayınlamasıdır. Piyasanın sürekli yükseliş hissiyatı nedeniyle yükselmek üzere olduğuna işaret ediyor.

Teknik göstergeler de bu yükseliş görünümünü destekliyor, çünkü RSI, nötr bölgenin hemen üzerinde 51,03’te konumlanmış durumda ve bu da bitcoin’in ne aşırı alım ne de aşırı satımda olduğunu gösteriyor, bu da daha fazla yukarı yönlü hareket için alan bırakıyor. MACD de daha yükseliş görünümü gösteriyor. Bu, hem sinyal çizgisinin hem de MACD çizgisinin yakın gelecekte olası bir fiyat kırılmasını göstermesiyle ortaya çıkıyor. Dahası, Fibonacci geri çekilme seviyeleri son fiyat dalgalanmalarını uyguladı ve bitcoin’in şu anda önemli bir direnç noktası olan %78,60 geri çekilme seviyesini test ettiğini gösteriyor.

Bu noktanın üzerinde bir kopuş, Bitcoin’in 74.802$ civarındaki önceki zirvelerine meydan okumasının yolunu açabilir. Piyasa eğilimleri iyimser bir görünüm gösteriyor, Bitcoin üçgen modelini aşarsa, bu yeni ve güçlü bir boğa fazının başlangıcını işaret edebilir.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE