Binance Banner
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. CHP, Kripto Para Düzenlemesinin iptalini istedi

CHP, Kripto Para Düzenlemesinin iptalini istedi

featured
Kripto Para Düzenlemesinin İptali
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yer alan ve 26 Haziran 2024 tarihli 7518 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nda “SPK” yapılan değişikliklere CHP itiraz ettiklerini söyledi.

CHP içerisinde yer alan Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yaptığı açıklama ve paylaşım ile; kripto varlıklarla ilgili son yapılan düzenlemelerin kamu yararına uygun olmadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi’ne iptal ve yürürlüğün durdurulması talebiyle başvurduklarını belirtti.

Kripto Para Düzenlemesinin İptali İçin Anayasa Mahkemesi

Grup Başkanvekili Günaydın’ın açıklamalarına göre, itiraz konuları arasında kripto varlık hizmet sağlayıcıların yapısı, faaliyetleri ve bu sağlayıcıların ortaklarının niteliklerini kaybettiklerinde paylarını devretmeleri gerektiği gibi hükümleri bulunuyor.

Özellikle, kripto varlık hizmet sağlayıcıları “borsalar” ile müşteriler arasında sözleşmelerin usul ve esaslarının SPK tarafından rekabetçi piyasa yapısını bozacak şekilde belirlenmesine yönelik düzenlemeler de eleştirililen konular arasında yer alıyor.

Gökhan Günaydın X paylaşımı
Benzer Yazı
thumbnail
Dubai Mahkemesi Maaşların Kripto ile Ödenmesine Karar Verdi
Haberi görüntüle

Başkanvekili ayrıca SPK’nın, ifade özgürlüğünü sınırlayacak şekilde içerik kaldırma veya benzeri erişim engelleme kararı alabilmesi ve kripto varlık hizmet sağlayıcı “borsa” mensuplarının yetki ve göre sorumluluklarının kanunlarla net bir şekilde tanımlanmamış olmasının da iptal gerekçeleri arasında olduğunu söyledi.

CHP tarafından yayınlanan kripto para yasası için iptal bildire nedenleri

SPK ve Türkiye Kripto Para Düzenlemesi

Çıkmış olan yeni kripto para düzenlemesi ile birlikte; hizmet sağlayıcıları yani kripto para borsaları gerekli düzenleme ve faaliyet için SPK başvuruları devam etmekte. Mevcut Sermaye Piyasası Kanunu resmi sitesinde faaliyette veya tasifye başvurusu yapan kripto şirketlerin listesini takip edebilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE