Binance Banner
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Çin Yüksek Mahkemesi, kara para aklama yasası

Çin Yüksek Mahkemesi, kara para aklama yasası

featured
Çin Mahkemesi ve kripto kara para aklama
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Yüksek Mahkemesi ve savcısı, ülkenin kriptolarda Kara Para Aklamayı Önleme (AML) yasalarına ilişkin yorumlarını revize ederek “sanal varlık” işlemlerini ilk kez tanımış oldu.

Ülkede mevcut Kara Para Aklamayı Önleme Yasasını 1 Ocak 2007’de kabul etti ve son güncellemenin neredeyse yirmi yıl sonra yapılan ilk önemli güncelleme olduğu görülüyor.

19 Ağustos’ta düzenlenen bir konferansta Yüksek Halk Mahkemesi ve Yüksek Halk Savcılığı, yasaya getirdikleri yeni yorum uyarınca “sanal varlık” işlemlerinin artık tanınan kara para aklama yöntemlerinden biri olarak belirlendiğini açıkladı. Mahkemelere göre, suç gelirlerinin dijital işlemler yoluyla aktarılması ve dönüştürülmesi artık “suç gelirlerinin kaynağını ve niteliğini ve bunların faydalarını başka yollarla örtmeyi ve gizlemeyi” yasaklayan düzenlemeler kapsamında yer alacak.

Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE