Binance Banner
  1. Haberler
  2. Teknik Analiz
  3. Bitcoin ve Ethereum Analiz: 12 Ağustos 2024

Bitcoin ve Ethereum Analiz: 12 Ağustos 2024

featured
Btc ve Eth günlük fiyat analizi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin ve Ethereum kripto varlıkların fiyat hareketlerine dair güncel gelişmeler kriptohaberim.com.tr’de. Araştırma ekibi tarafından hazırlanan 20 Ağustos kripto fiyat analiz güncel bilgilerle sizlerle.

USDT paritesini inceleyerek, günlük destek ve direnç noktalarını sizinle birlikte inceleyeceğiz.

Bitcoin (BTC) USDT Fiyat Analizi

Bitcoin erken saatlerde %2.52 oranında değer kazancı ile 60.930 dolardan fiyatlanıyordu. 61.500 dolar seviyesine kadar yükseliş gerçekleştiren bitcoin burada kalıcılık sağlayamadı. Zaman zaman 56.000 dolara kadar geri çekilme gözlemlendi. Bu bölgeden anlık olarak tepki almış gibi bir durum söz konusu. Aşağı yönlü hareket devam ederse BTC 56.000 dolar en güçlü destek konumunu korumaya devam edecek. 62.500 dolar bölgesi de güçlü direnç olarak görmekteyiz.

Bitcoin günlük grafik

Bitcoin Nedir

Bitcoin, merkezi olmayan dijital bir para birimi olup, 2008 yılında Satoshi Nakamoto adını kullanan bir kişi veya grup tarafından oluşturulmuştur. Blockchain teknolojisi üzerine inşa edilen Bitcoin, herhangi bir merkezi otoriteye veya aracıya ihtiyaç duymadan, kullanıcılar arasında doğrudan transfer edilebilir. Bu, Bitcoin’i geleneksel para birimlerinden ayıran en önemli özelliktir. Sınırlı arzı (21 milyon ile sınırlıdır) ve merkeziyetsiz yapısı nedeniyle, Bitcoin genellikle “dijital altın” olarak da anılır. Son yıllarda hem yatırım aracı olarak hem de bir ödeme sistemi olarak popülerlik kazanmıştır.

İlgili Başka Makale
thumbnail
Bitcoin Hala Güvenli Bir Liman Mı?
Haberi görüntüle

Ethereum (ETH) USDT Fiyat Analizi

Ethereum, erken saatlerde %1.44 oranında değer kazancı ile 2674 dolardan fiyatlandı. 2.150 dolardan 2.700 dolara kadar bir yükseliş gerçekleşti. Bu seviyede kalıcılı olamadı. Geri çekilmelerde 2.500 dolar sonrasında 2400 dolar güçlü görünüyor. 2400 dolar seviyesi altına kırılım olursa 2.200 dolara kadar geri çekilmeler olabilir. 2.780 dolar yukarı kırılırsa eğer 3.000 dolara kadar fiyatlama yaşayabiliriz. 

Ethereum günlük grafik

Ethereum Nedir

Ethereum, merkezi olmayan uygulamalar ve akıllı sözleşmeler oluşturmak için kullanılan bir blockchain platformudur. 2015 yılında Vitalik Buterin tarafından geliştirilen Ethereum, Bitcoin gibi bir kripto para birimine sahip olsa da (Ether – ETH), aynı zamanda programlanabilir bir altyapı sunar. Bu, geliştiricilere, merkezi olmayan uygulamalar (dApps) ve kendi tokenlarını oluşturma imkanı tanır. Ethereum, kripto dünyasında yenilikçiliğin öncüsü olarak kabul edilir.

Kaynak: ICRYPEX
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Giriş Yap

Kripto Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Kripto Haberim

BEDAVA
İNCELE